Geslaagde Burendag en BBQ

Ook dit jaar hebben we weer de nodige klussen kunnen doen in de wijk. De nadruk lag op de vijver en de paden rondom de vijver.

In de vijver lijkt nog een lek te zitten. De aannemer heeft dit nog in onderzoek en daar zullen nog werkzaamheden uit volgen. Om die reden hebben we de planten nog niet de definitieve plek kunnen geven. Veel van de planten zijn in manden in de bestaande bakken geparkeerd. Waterlelies staan al wel op de definitieve plek. Enkele planten worden pas geplant als de vijver is hersteld en de vijver opnieuw gevuld gaat worden.

Mede dankzij sponsoring door bewoners uit de wijk, het Oranje Fonds en het Dorpsplatform Huijbergen hebben we een mooie set beplanting kunnen aanschaffen.


Op het eiland zelf hebben we de boomstronk wat verder kunnen afzagen dat het meer uit het zicht is. Ook hebben we bekeken hoe dit eiland er bij staat. Het grondwater zit hoog, dus daar zal de toekomstige beplanting op moeten worden aangepast.
Ook hebben we het eilandje voor de schildpadden een andere plek gegeven. De schildpadden vonden dat ze te weinig in de zon lagen op het eiland.


Nadat de werkzaamheden in de vijver werden afgerond zijn de paden rondom de vijver weer vrijgemaakt van begroeiing. Het resultaat mag er zijn.

Na de dagactiviteiten hebben we de Burendag afgesloten met een gezellige BBQ bij Ons Marieke waar Jan en Beja van Mierlo ons weer hebben willen ontvangen.